Make-up. Proč a co my ženy skrýváme?

Make-up. K rannímu rituálu tento prvek neodmyslitělně patří, aniž bysme se nad tím zamýšlely. Ať lehký nenápadný nebo nános hodný malířského plátna či divadelních prken.

V dnešní době i velmi mladé dívenky skrývají svoji pravou tvář. Je to až k údivu, kolik různých propriet skrývá tašťička se šminkami. Je to vůbec žádoucí? A kdo se v tom má vyznat? Jsme zahlceni nabídkami různých společností a ženy mají nepopsatelnou touhu vypadat dokonale. Ale co je to ta „dokonalost“? V očích každého jde o zcela jinou definici. Dokonalost krásy neexistuje. Jde vždy jen o aktuální trend, názor jednotlivce či společnosti.

Navzdory kosmetickému průmyslu a extrémě širokou nabídkou produktů, intezivní masáží reklamy v médiích, je nejkrásnějším make-upem úsměv. Ano, milé dámy. Není to překlep. Já, ačkoliv jsem vizážistka a líčím ženy velmi ráda, tvrdím, že není krásnějšího prvku na make-upu, nežli okouzlující úsměv každé z nás. Úsměv je něco, co předčí sebedokonalejší a propracovanější masku v podobě líčení. Přesto je nutné na některé příležitosti onen pomyslně dokonalý a trendy make-up mít.

Je tu mnoho rozmanitých důvodů, proč my, ženy, tento krycí manévr používáme. Každá z nás může vyjmenovat kupu takových důvodů. Některé z nich jsou zcela prosté. Jde o strach a stud. Přiznejme si, že se proste bojíme nebo stydíme ukázat svoji pravou tvář, která není taková jakou mají ženy z obálek časopisů, televizních reklam či tváře filmových hrdinek. Ale proč se jim chceme tolik podobat, proč se s nimi rovnáme? Chceme se líbit. Důležité je, abychom si uvědomily, komu se chceme líbit. Muži? Sobě? Kamarádce? Skrýváme svoji tvář, abychom se vyhly posměchu, urážkám, jízlivým pohledům, odporu a nelibosti druhých, protože máme chyby. Chyby za které se stydíme a je pro nás bolestné čelit denodenně okolnímu tlaku.

Která z vás si ráno před zrcadlem zvládne říct: „dobré ráno, jsi krásná, dámo v zrcadle!“ Opět se tím vracím k otázce, jak moc sebe samu máme rády. Je možná existence úměry čím více makeupu – tím méně sebelásky?

Ne každá z nás se narodí s krásnou zdravou pletí, aby mohla hrdě ukazovat broskvové tváře a oči lemující husté černé řasy jako mrkací panenka. Všechny ženy jsou krásné! Pochopit, co je vnitřní krása a proč je vidět i na venek, není lehké. Správnou péčí lze dosáhnout krásné a zdravé pleti. Díky ní je radostí ukazovat svoji přirozenost. Věřte, že moc dobře vím, co tato slova znamenají. Kdo mě zná déle, ví, že jsem mnoho let toužila po tom, abych konečně mohla odložit make-up, nejistotu a obavy. I přesto jsou dny, ke kterým make-up neodmyslitelně patří.

Ať už je to svatba, soutěž, vystoupení, důležitá schůzka, zvolme vždy odpovídající vizáž korespondující s příležitostí a celkovým outfitem. Atraktivní bezdotykový, dlouhotrvající, neotírající se a hlavně přírodní DINAIR make-up je v mým favoritem. Přijďte si jej třeba i vyzkoušet. Ráda si na vás udělám čas!

Vaše Efa

PS: fotografie SOTHYS make-up

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *