Bezlepková mramorová buchta

Nejenže si své VIP klientky hýčkám a zkrášluji v salónu, ale s radostí jim připravuji i něco malého, dobrého ke kávičce.

A vzhledem k tomu, že Vám, dámy, prostě chutná – musím sem přidat i recept, o který si říkáte a píšete. Mnohé z vás mají, ať už ze zdravotních nebo jiných důvodů, různá stravovací omezení. Vždy se na Vás těším a snažím se právě pro každou z Vás připravit něco, co Vás potěší.

Dnes je tu bezlepková ♥ Je skvělá čerstvá, je skvělá i druhý den – a málokdy zbyde i na třetí den, ale mě to nedalo a kousek jsem prostě schovala a vytáhla až třetí den. Opět skvělá! Už onen fakt, že bezlepkové pečení je pro začátečníky náročné (výsledek se obvykle rozsýpá, je suchý a druhý den velmi často nepoživatelný), mnoho kulinářů odrazuje od dalších pokusů. Dala jsem na dobré rady svých zkušenějších kamarádek a nyní posílám dál – Vám.

Naštěstí to není žádná velká alchymie, určitě ji zvládnete. Recept:

Suroviny:  3 vejce, 150 ml mléka, 150 ml oleje (slunečnicový nebo řepkový), 220g bezlepková mouka (mě se osvedčila ta z fotky – je dostupná i v supermarketech), 100g cukr, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa.

Postup: žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, zamícháme, přidáme mléko, zamícháme. Přidáme mouku a prášek do pečiva, dobře zamícháme. Vyšleháme sníh z bílků a zlehka vmícháme do těsta.

Směs nalijeme do formy (Používám silikonovou, kterou není potřeba vymazávat. Pokud takovou nemáte, dejte si na vymazání záležet.) a necháme si část v míse, do které přidáme kakao a 2 lžíce mléka. Dobře promícháme a nalijeme nahoru na buchtu. Vidličkou jemně krouživým pohybem vpravíme kakaovou část do světlé a dáme péct na 45 minut do předem vyhřáté trouby na 180°C.

Vyklopte až po vychladnutí, jinak by jste mohli mít místo bábovky voňavý čerstvě zbořený pískový hrad na pláži.

Ať se daří a chutná ♥

Vaše Efa

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *