Vůně kávy

Vůně kávy

Je pozdě večer, všude ticho, jen monitor svítí do tmy. V hlavě mám tisíce nápadů, stovky myšlenek a vzpomínek na dnešní den. Jedna z nich je natolik silná, že se zasním jen při té představě, jak vrčí mlýnek v kávovaru a rozvoní po celém domě – vůni kávy.

Vůně kávy, to je něco, co mnohé vytáhne ráno z postele a mají pak hned lepší den… vůně kávy dodá všem holčičím „dýchánkům“ ten správný šmrnc.. Vůně kávy patří k businessu i k oddychu.

Vůně kávy je něco, co miluju už od malička. Když se vrátila máma z práce a mohla jsem jí uvařit kafe – bylo mi jedno jestli to bylo šesté nebo desáté ten den.  Turek nebo rozpustná. Tu vůni jsem zbožňovala, jen chuť byla dosti nevalná … asi jako pro každé dítě.

Vzpomínám na tu božskou vůni u vchodu do sámošky, kde si zákazníci mohli sami namlít právě zakoupenou zrnkovou kávu – nic zajímavějšího v sámošce tehdy stejně něměli.

Dnešní svět je doslova prošpikovaný kávou ve stovkách podob, aby si každý přišel na své. Káva prostě a jednodušše nikdy nevyjde z módy. Stejně jako červená barva. Je nadčasová, unikátní, sexy, upoutává pozornost na rtech, nehtech, šatech. Její obliba neklesá i přes mnohé módní trendy.

Jako malá jsem v té opravdu jedinečné klasické rudé měla úpletové šaty. Z duše jsem je nenáviděla právě pro tu barvu. Byla tak výrazná, poutavá! Názor jsem změnila až po mnoha letech. Dnes na ni nedám dopustit. Úplně si mě podmanila, jen to trošku trvalo. Říkám jí „FERRARI“. Chápete proč 🙂

Hodí se na jaře, v létě, na podzim, v zimě. Je univerzální. A zrovna dnes jsem na ni dostala chuť víc než jindy.

A jestli, milé dámy, máte také náladu na na některou barvičku a hýčkání Vašich rukou, přijďte do mého salónu a užijte si manikúru, peeling, masáž rukou a parafínový zábal. Ruce jsou hned po úsměvu nejsledovanější částí těla.

A kávičku ode mě dostanete za pouhý úsměv. Těším se na Vás!

Vaše Efa

2 komentáře: „Vůně kávy“

  1. Čech Stanislav avatar
    Čech Stanislav

    Toto je velmi dobré, pozitivně to na mne zapůsobilo. V mém případě vzpomínky na kávu mám zcela odlišné a některé i negativní, bohužel. V tvém případě – jen tak dál- je to opravdu dobře napsané.

    1. Efa avatar

      Děkuji, moc mě Tvá reakce těší a doufám, že se líbí i ostatím. E.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *