Nádech jara – proč ho kazí detoxikace?

S přicházejícím oteplením a slunečními paprsky mě to láká ven, do přírody. Nádherná čerstvost vzduchu, první jarní bylinky. A kdo mě zná, ví, že je netrhám jen na čaj. Ne, nejsem babka kořenářka ani čarodějnice. Na babku jsem příliš mladá (co je 500 let proti věčnosti) a na čarodějnici nejsem dost zlá.

Ze všech stran na nás útočí pojmy detoxikace, očisty, je tu přece jaro! Ale jak na to? Hýbou s námi emoce. Přes vánoční svátky jsme si dopřávali. Mnohá novoroční předsevzetí nás už opustila a my se potácíme mezi vlnou deprese z nedodržení svých vznešených plánů a jarní únavou. Viděli jste to také? Reklamy na jarní sebetrýznění ve formě různých „Huhu koktejlů“, přípravků na hubnutí a čištění organizmu. Většinou jsou podpořeny pojmy přírodní, účinné, bezpečné, prvotřídní, vhodné pro všechny. Kdepak, jsou to útoky na duši. Chtějí vyvolávat negativní pocity ze sebe sama a pod záminkou zlepšení tohoto stavu z nás vytahovat další a další peníze, protože ten účinek jednou přijít musí, když už to stojí tolik peněz!!

Původně jsem chtěla psát článek, který přiláká dámy ke mně do salonu na jarní procedury, ale pak mě přemohla upřímnost a laskavost. Možná si řeknete, že jsem blázen. Ale jsem už taková. Chci, aby mé klientky věděly, že jsem tu pro ně. Že jsou pro mě jedinečné a v mé péči dostanou jen to nejlepší. Že se nestanou obětí masové záležitosti, reklamy na krásu nebo jen další bezvýznamnou položkou. Pro mě je každá má klientka vážená dáma s jedinečnou osobností a je pro mě důležitá.

Milé dámy, netýrejte se nucenou detoxikací. Mějte rády samy sebe a dopřejte si to, co Vám dělá radost! Některé máte rády nákupy oblečení, jiné kávičku s kamarádkami, užíváte si masáže, kosmetické procedury, sport, výlety. Podstatné je dělat to, co vás těší a dává úsměv nejen vašim rtům, ale i těm, se kterými trávíte společný čas.

Krásné jaro přeji Vám všem!

Vaše Efa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *